Tepelna čerpadla - CIAT

05.03.2011 07:01

 

Rodinné domy (do 35kW)

Dávno pryč jsou časy kdy se tradovala pověra o nepoužitelnosti tepelného čerpadla pro nízkoenergeticky náročné provozy rodinných domů. Díky zdokonaleným technologiím, zkvalitněním tepelných izolací a neustále se zvyšující ceny energií dostává právě dnes opak této pověry reálný rozměr.

Alternativní zdroje energie jsou proto nesporně jediným správným řešením pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody. Jen na Vás je rozhodnutí zda nadále budete poslušnými otroky monopolních a stále zdražujících dodavatelů zemního plynu, elektřiny a teplé vody, nebo vystoupíte z tohoto začarovaného kruhu a získáte energetickou nezávislost s tepelným čerpadlem.

Pro rodinné domy vyrábí firma CIAT 3 typy tepelných čerpadel. Vysoká technologická propracovanost, maximalní topný faktor (účinnost), tichý chod, intuitivní ovládání a termoregulace, spolehlivé servisní zázemí a celosvětově dobré jméno CIATu jsou garancí Vašeho klidného spánku a každoroční úspory v řádech desetitisíců korun.

 

Bytové domy (do 300kW)

U bytových a panelových domů se investice do tepelného čerpadla zúročí velice rychle. Trend izolace zateplování takovýchto typů budov je dnes obrovský. Investoři si však nevědomují úskalí která takové zateplení přináší. Po 2 letém provozu zjišťují, že budova díky výměně oken a předimenzovanému zateplení úplně ztratila funkci přirozeného provětrávání. Na zdech se začínají tvořit plísně a jediným řešením je opět začít větrat a vypouštět tak draze zaplacené teplo „pánu bohu do oken“.

Nezpochybňujeme důležitost úspory tepla izolací, ale je třeba jednat z rozmyslem a milionové investice dobře rozdělit jak do systému zateplení, tak do systémů zlevňujících zdrojovou topnou energii.

Započteme-li do snížení nákladů i využití tepelného čerpadla pro ohřev teplé užitkové vody s ohledem na desítky bytových jednotek s přibližně 3-mi nájemníky na byt, je návratnost investice skutečně velmi rychlá.

Pro bytové a panelové domy vyrábí firma CIAT 5 typů tepelných čerpadel. Vysoká technologická propracovanost, maximalní topný faktor (účinnost), tichý chod, intuitivní ovládání a termoregulace, spolehlivé servisní zázemí a celosvětově dobré jméno CIATu jsou garancí Vašeho klidného spánku a každoroční úspory v řádech desetitisíců korun.

 

Komerční prostory (do 400 kW)

Tepelná čerpadla pro banky, školy, hotely, nemocnice, nákupní centra, restaurace, kanceláře a ostatní komerční a průmyslové objekty

Široké uplatnění tepelných čerpadel naleznete v komerční a průmyslové sféře. Takovéto prostory představují vzhledem ke zvýšené kumulaci lidí na m2, nebo rozmístění technologických zařízení na ploše zvýšené nároky na výměnu vzduchu a větrání. S tím je samozřejmě spojena i vyšší energetická spotřeba tepla.

Každý z objektů jako jsou administrativní budovy, hotely, obchodní centra, banky, školy, školky, aquaparky, sportovní areály atp. je proto ideální pro využití tohoto alternativního zdroje energie.